Jesteśmy dla WAS – zaproś nas do żłobka / przedszkola / szkoły

Sensoplastyka®

Sensoplastyka® dla każdej grupy żłobkowej / przedszkolnej / szkolnej – koszt 15 zł / dziecko

WARSZTAT PROWADZI TRENER I-STOPNIA Sensoplastyka® ANNA PIĘKOŚ

Sensoplastyka® w pracy z dziećmi wpływa na rozwój ich kreatywności. Pamiętajmy, iż edukacja plastyczna od pierwszych chwil życia wpływa na optymalny rozwój całego organizmu. Stymulując receptory wpływamy na rozwój połączeń nerwowych mózgu. Im jest ich więcej tym „łatwiej” nam się myśli, tym sprawniej przebiegają wszelkie procesy analizy i syntezy w umyśle małego dziecka.

Warsztat oparty jest na ekologicznych i biodegradowalnych materiałach plastycznych, które przygotowane są z łatwo dostępnych artykułów spożywczych, a to sprawia, że są one w pełni bezpieczne dla dzieci.

WARSZTATY ARTYSTYCZNE

Są to zajęcia z rękodzieła artystycznego, plastyki, sutaszu, quillingu, upcyklingu – dla każdej grupy przedszkolnej / szkolnej – koszt 5 zł – 20 zł / dziecko

WARSZTAT PROWADZI RĘKODZIELNIK ANETA ŁUCKA

Na zajęciach młody twórca ma okazję poznać i nauczyć się wykorzystywać rozmaite techniki. Malując na szkle, desce, czy ceramice, barwiąc tkaniny, szyjąc, filcując, tworząc arcydzieła 😉 oraz różne przedmioty użytkowe może nie tylko przyswajać wiedzę i zdobywać cenne doświadczenie, ale też doskonale bawić się w  gronie rówieśników.

Ich podstawą są przeróżne działania przynoszące dziecku radość poprzez kontakt z różnorodnym materiałem oraz proces tworzenia, a w nim: oglądanie, dotykanie, manipulowanie …..