Sensoplastyka®

Sensoplastyka® to marka zajęć rozwojowych dla dzieci w wieku od 0 do 100lat.

Sensoplastyka® to przede wszystkim stymulowanie 5 naszych zmysłów: węchu, wzroku, dotyku, słuchu, smaku, dzięki kolorowemu brudzeniu.

Jakie korzyści dają zajęcia marki Sensoplastyka® ???

Sensoplastyka® to mnogość faktur, tekstur oraz cała paleta ekologicznych barw.

Sensoplastyka® w pracy z dziećmi wpływa na rozwój ich kreatywności. Pamiętajmy, iż edukacja plastyczna od pierwszych chwil życia wpływa na optymalny rozwój całego organizmu. Stymulując receptory wpływamy na rozwój połączeń nerwowych mózgu. Im jest ich więcej tym „łatwiej” nam się myśli, tym sprawniej przebiegają wszelkie procesy analizy i syntezy w umyśle małego dziecka.

Warsztat oparty jest na ekologicznych i biodegradowalnych materiałach plastycznych, które przygotowane są z łatwo dostępnych artykułów spożywczych, a to sprawia, że są one w pełni bezpieczne dla dzieci.

Koszt: 40 zł/warsztat (dziecko), 50 zł/ warsztat (dziecko+rodzic), 70 zł / warsztat (dziecko+dwoje rodziców), zajęcia prowadzi trener 1 – stopnia

WARSZTATY ARTYSTYCZNE

Są to zajęcia z rękodzieła artystycznego, plastyki, sutaszu, quillingu, upcyklingu.

Na zajęciach młody twórca ma okazję poznać i nauczyć się wykorzystywać rozmaite techniki. Malując na szkle, desce, czy ceramice, barwiąc tkaniny, szyjąc, filcując, tworząc arcydzieła 😉 oraz różne przedmioty użytkowe może nie tylko przyswajać wiedzę i zdobywać cenne doświadczenie, ale też doskonale bawić się w  gronie rówieśników.

Sztuki artystyczne doskonale wpływają na proces kształtowania osobowości i postawy otwarcia na świat.

Ich podstawą są przeróżne działania przynoszące dziecku radość poprzez kontakt z różnorodnym materiałem oraz proces tworzenia, a w nim: oglądanie, dotykanie, manipulowanie …..

Koszt: 40 zł/warsztat lub 120 zł/mc (4 spotkania w mc), warsztaty prowadzi plastyk/rękodzielnik, nauczyciel wychowania wczesnoszkolnego/przedszkolnego

WARSZTATY NAUKOWE   „Mały Naukowiec”

Ponieważ każde dziecko lubi zabawę i eksperymenty, nasze warsztaty popularno-naukowe „Mały Naukowiec” łączą te dwa aspekty zapewniając dzieciom solidną dawkę wiedzy teoretycznej i praktycznej z przedmiotów ścisłych.

Na naszych warsztatach Mali Naukowcy będą brali udział w ciekawych i pouczających doświadczeniach naukowych. Dzięki spotkaniom i doświadczeniom naukowym, dziecko będzie miło okazję rozwinąć swoje umiejętności poznawcze i odkryć tajniki przedmiotów przyrodniczych m.in. biologii, geografii, chemii i fizyki.

Warsztaty oparte są na autorskim programie dydaktycznym zapewniającym wesołą zabawę nauką.

Koszt: 40 zł/warsztat, warsztaty prowadzi edukator, nauczyciel przedmiotowiec, hobbista naukowy

Warsztaty Lego – zawieszone

Bricks 4 Kidz czyli po prostu Klocki dla Dzieci to sprawdzony pomysł i metodologia prowadzenia zajęć dla dzieci. To spotkania podczas których uczymy, budujemy, bawimy…za pomocą uwielbianych przez dzieci klocków LEGO. Zapraszamy do grup: Przedszkolaki Legolaki dla dzieci w wieku 3-4 lat, Buduję i wiem dla dzieci w wieku 5-6 lat, Robotyka dla Juniora dla dzieci w wieku 7 – 9 lat.